Berlage-Hof is uitverkocht

Het best bewaarde woongeheim van Groningen is verklapt: Berlage-Hof is uitverkocht. In de afgelopen jaren groeide Berlage-Hof uit tot een gezellige, jonge woonbuurt aan de rand van de Professorenbuurt in de Korrewegwijk. Het appartementengebouw aan de groenstrook vormt de sluitsteen van het project. De bouw hiervan begint binnenkort.

Alle (toekomstige) bewoners van Berlage-Hof veel woonplezier gewenst. 

Bouw appartementen in aantocht

Binnenkort start de bouw van de vierentwintig ruime appartementen, met een zonnig balkon, twee slaapkamers en een eigen berging en parkeerplek. Stedelijk wonen, maar toch rustig en besloten aan het groene Hamburgerplantsoen. Dat kan in Berlage-Hof. Er is nog slechts éen appartement beschikbaar. Maak jij Berlage-Hof compleet? Bekijk hier de beschikbare woning. 

Vrijblijvend in gesprek over een appartement in Berlage-Hof? Kom naar NieuwbouwXL

Met nog slechts een beschikbaar appartement en twee appartementen onder optie, zijn ook de appartementen van Berlage-Hof bijna uitverkocht. 

Voor wie nog twijfelt: de makelaar van Berlage-Hof is aanwezig op NieuwbouwXL op 17, 18 en 19 november in MartiniPlaza. Je kan er een brochure halen en antwoord krijgen op eventuele vragen die je nog hebt over de woonbuurt, de appartementen en de planning van de bouw. 

We zien je graag langskomen. 

Openingstijden Nieuwbouw/Verbouw XL 
Vrijdag 17 november: 13.00 – 21.00 uur 
Zaterdag 18 november: 10.00 – 17.00 uur
Zondag 19 november: 10.00 – 17.00 uur 
Gratis entree 
Locatie MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen

Vrijblijvend gesprek? Kom naar Groningse Nieuwbouwdag

Droom jij van een appartement in Berlage-Hof, maar heb je nog geen concrete stappen durven zetten? Kom dan zaterdag tussen 11:00 en 15:00 uur naar de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta Woonforum voor een vrijblijvend gesprek. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. 

Wat komt er allemaal bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning kijken en wat heeft Berlage-Hof jou te bieden? Zaterdag zijn de makelaars aanwezig om antwoord te geven op al je vragen. 

Verkoop gaat door tijdens vakantie

Berlage-Hof groeit in hoog tempo uit tot een volwassen woonbuurt. Dat is mede te danken aan deze doortastende mannen van Ter Steege Bouw Vastgoed. Van 21 juli tot en met 18 augustus genieten zij van een welverdiende vakantie. 

Natuurlijk gaat de verkoop van de woningen in Berlage-Hof deze hele zomer gewoon door. Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact op met een van de verkoopmakelaars. 

Berlage-Hof op Groningse Nieuwbouwdag

Goed nieuws voor fans van Berlage-Hof: van de 24 ruime appartementen aan het Hamburgerplantsoen, zijn er nog enkele beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich daarover uitgebreid laten informeren tijdens de Groningse Nieuwbouwdag op zaterdag 15 juli tussen 11:00 en 15:00 uur.  

Hoe ziet mijn uitzicht er straks uit? Hoe ver is het fietsen naar mijn werk? Wat valt er allemaal te beleven in en om Berlage-Hof? Simpele vragen, maar belangrijke antwoorden als je op zoek bent naar een nieuwe woning in Groningen. De makelaars staan tijdens de Groningse Nieuwbouwdag daarom voor je klaar om alle ins en outs van de appartementen in Berlage-Hof met je te bespreken. 

Nog tot 15 mei inschrijven voor een appartement

De verkoop van de 24 koopappartementen in Berlage-Hof is zaterdag 6 mei van start gegaan. Inschrijven voor een van de appartementen kan nog tot en met maandag 15 mei 17.00 uur. Interesse? Neem contact op met een van de verkoopmakelaars  voor meer informatie en een inschrijfformulier. 

Start verkoop: zaterdag 6 mei

Na het succes van de gezinswoningen, is het tijd voor de kroon op Berlage-Hof: de appartementen. Zaterdag 6 mei start de verkoop hiervan. Tussen 11:00 en 15:00 uur ben je van harte welkom op het kantoor van Pandomo Makelaars, Griffeweg 81 te Groningen. Bovendien ontvangen alle aanwezigen de verkoopbrochure, de definitieve prijslijst en een inschrijfformulier met procedure-uitleg. Kom jij ook?

De appartementen variëren in grootte van 80 tot 100 vierkante meter met twee slaapkamers en een royaal, zonnig balkon met uitzicht op de groenstrook. Bovendien krijgen de woningen op de begane grond een riant terras over de volledige breedte van de woningen. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 6 mei naar de start verkoop en laat je uitgebreid informeren. 

De verkoop verloopt middels een inschrijving . Deze sluit maandag 15 mei om 17:00 uur. 

Feestelijk moment - kom je ook?

De verkoop van de honderdste woning is een feit en dit voorjaar start de bouw van de laatste 14 Parkwoningen. Reden genoeg voor een feestje.

Kom je vrijdag 11 maart langs? Tussen 15.30 en 17.00 uur ben je van harte welkom voor een hapje en een drankje.

Appartementen in Berlage-Hof naar verwachting begin 2017 in verkoop

Op de hoek van de Antillenstraat in Groningen, uitkijkend op het Hamburgerplantsoen, komen circa vierentwintig appartementen. 


De appartementen hebben 80 tot 100 vierkante meter woonoppervlakte: flink wat ruimte dus. Ter Steege Bouw: ‘We zijn druk bezig met het uitwerken van de plannen. We verwachten in het begin van het jaar, februari of maart, in verkoop te gaan.’ 

Prijzen zijn nog niet bekend. Houd daarvoor de nieuwsbrief goed in de gaten. 

Geïnteresseerden kunnen zich alvast melden bij Pandomo Makelaars of Lamberink Woningmakelaars. 

Trots: Ter Steege Bouw Vastgoed best presterende werkgever 2016

Het Nationale Business Succes Award Instituut kent Ter Steege onder meer de hoogste score toe op het gebied van knowhow en innovatie binnen de bouw en vastgoed. 

Ook de klant- en servicegerichtheid krijgen de hoogst mogelijke score. Uit het juryrapport: “Ter Steege is continu bezig om haar producten en diensten te verbeteren en zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op de wensen van haar klanten. Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van Ter Steege een absolute topper in haar wereld.”

Allerlaatste Terraswoning

Er is nog slechts een Terraswoning beschikbaar. Het gaat om een Terraswoning met hoekligging. De bouw van de Terraswoningen is inmiddels gestart. Wie nu koopt, woont er binnen afzienbare tijd.

Berlage-Hof doet mee aan Groningse Nieuwbouwdag op 17 september

Zaterdag 17 september is het zover: dan is de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta Woonforum. Op deze dag staan de laatste Terraswoningen en de nieuwe Parkwoningen volop in de picture. 


Nieuwsgierig naar wat deze royale eengezinswoningen allemaal te bieden hebben? Zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur staan de makelaars voor je klaar in Vesta aan de Peizerweg 74.

Nieuw: appartementen in Berlage-Hof

Wonen aan de rand van de stad in een heerlijk appartement? Dat kan straks ook in Berlage-Hof. 


Op de hoek van de Antillenstraat, uitkijkend op het Hamburgerplantsoen, komen twintig appartementen met buitenruimte op het zuiden. De appartementen tellen 70 tot 90 vierkante meter: flink wat woonruimte dus. Hoe de appartementen er uit komen te zien en wat ze gaan kosten, kan Ter Steege Bouw nog niet verklappen. 'We zijn druk bezig met het uitwerken van de plannen. Geïnteresseerden kunnen zich wel al melden bij de makelaar.'

Neem contact op met de makelaar >> 

Inschrijving Parkwoningen geopend

De tweede fase Parkwoningen wordt verkocht door middel van inschrijving. Inschrijven kan tot en met maandag 4 juli 17.00 uur.  

Update: geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven op de reservelijst. Informeer bij de makelaar. 

Vraag de brochure en het inschrijfformulier aan

Zaterdag 25 juni: open dag op de bouwlocatie en start verkoop laatste Parkwoningen

Op zaterdag 25 juni tussen 11.00 en 13.00 uur opent Berlage-Hof de deuren. Belangstellenden zijn dan van harte welkom op de bouwlocatie aan de Antillenstraat om sfeer te proeven in de knusse woonbuurt.

Ook de makelaars zijn aanwezig met brochures en meer informatie over de laatste woningen. Er is namelijk nog één Parkwoning van de eerste fase - inmiddels in aanbouw - te koop en nog enkele Terraswoningen.

Primeur deze dag: de start verkoop van de allerlaatste fase Parkwoningen. Deze 14 woningen komen aan de groene strook van het Hamburgerplantsoen. Het leuke is, dat je al een blik kan werpen op de eerste fase Parkwoningen: die worden op dit moment daarnaast gebouwd. Heb je direct een goede indruk. 

Pimpelmeesjes nemen intrek in Laanwoning

Naast de nieuwe eigenaren van de Laanwoningen, ervaren nu ook pimpelmeesjes het woongenot van Berlage-Hof. Deze vrolijke fladderaar nam zijn intrek in een van de ingemetselde nestkastjes. Zou hij al geabonneerd zijn op het twitteraccount @Berlagehof?

Berlage-Hof vanuit de lucht - Lente 2016

Eind april kreeg Berlage-Hof hoog bezoek: een drone maakte deze beelden van de vorderingen van de bouw. 

Berlage-Hof doet mee aan Groningse Nieuwbouwdag op 16 april

Tijdens de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta Woonforum van 16 april staan de laatste Terraswoningen en Parkwoningen volop in de picture. Nieuwsgierig naar wat deze royale eengezinswoningen allemaal te bieden hebben? Zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur staan de makelaars voor je klaar.

PS: Behalve Berlage-Hof geeft nog een ander nieuwbouwproject van Ter Steege Bouw Vastgoed zaterdag acte-de-présence: Wonen in Tersluis. Het gaat om 19 ruime eengezinswoningen in de jongste wijk van Meerstad.

Nu ook Parkwoningen in aanbouw

Sinds half februari wordt er gewerkt aan de bouw van de eerste tien parkwoningen. Een nieuw woningtype in de Berlagehof. Fraaie baksteenarchitectuur en een unieke ligging aan het Hamburgerplantsoen. Doordat de woonkamer op de eerste verdieping ligt kun je met recht spreken van wonen op niveau.

Maak op 20 februari kennis met de vernieuwde Terraswoning

Op zaterdag 20 februari is het weer Groningse Nieuwbouwdag. Van 11.00 tot 15.00 uur is er een informatiemarkt in Woonforum Vesta. Ook Berlage-Hof geeft acte de présence. Bezoekers kunnen onder meer kennismaken met de vernieuwde Terraswoning. 

Deze ruime eengezinswoning met vier slaapkamers is nu voorzien van een vergrote living. Van daaruit loop je zo het zonnige terras op dat grenst aan een groene ecozone. 

De vernieuwde Terraswoning heeft een scherpe vanafprijs van 229.500 euro vrij op naam.

Vijftigste woning in Berlage-Hof ‘onthuld’

Woensdag 16 december werd in de nieuwe Groningse woonbuurt Berlage-Hof alweer de vijftigste eengezinswoning opgeleverd. Dat gebeurde op een bijzondere wijze; de volledig ingepakte woning, inclusief strik, werd door de toekomstige bewoner uitgepakt.

Berlage-Hof ligt aan de rand van het Hamburgerplantsoen in de Korrewegwijk. Inmiddels zijn zeventig woningen verkocht, waarvan er op dit moment dus al 49 bewoond zijn.

‘De verkoop is dit jaar in een stroomversnelling gekomen,’ zegt Bastiaan Piksen, projectontwikkelaar bij Ter Steege Vastgoed uit Hardenberg. Als redenen noemt hij het herstelde consumentenvertrouwen in de huizenmarkt en de historisch lage hypotheekrente. ‘Verder is er in de stad Groningen op dit moment een grote behoefte aan nieuwe eengezinswoningen nabij het stadscentrum. Berlage-Hof komt aan die vraag tegemoet.’

Voor het komend voorjaar staat de bouw van een tiental zogenoemde Parkwoningen op het programma. Het gaat om ruime eengezinswoningen met drie woonlagen en terras, maar zonder tuinonderhoud. Uiteindelijk komen er in Berlage-Hof zo’n 120 woningen. 

Berlage-Hof op beurs NieuwbouwXL

Op 20, 21 en 22 november vindt in MartiniPlaza in Groningen de jaarlijkse beurs Nieuwbouw/Verbouw XL plaats. De toegang is gratis.

Ook Berlage-Hof geeft acte-de-présence. Op twee plekken zelfs. Zowel in de stand van Lamberink Makelaars als Pandomo Makelaars kun je terecht voor informatie over de Parkwoningen en de Terraswoningen in Berlage-Hof. 

Tijdens de beurs is voor het eerst een filmpje te zien dat Berlage-Hof vanuit de lucht toont. Het is gemaakt met een drone en geeft een mooi beeld van de voortgang van de bouw en van de mooie, groene ligging van de jonge woonbuurt. 


9 oktober: kijkmiddag voor kopers en belangstellenden

Vrijdag 9 oktober is er in Berlage-Hof een kijkmiddag voor kopers van een Hofwoning of Laanwoning. Op de bouwplaats kunnen ze het vorderen van de bouw aanschouwen. 

Ook belangstellenden voor een Terraswoning of Parkwoning zijn die dag welkom tussen 15:00 en 17:00 uur. 

Wow, wat een uitzicht

Bij een Parkwoning ligt de woonkamer met balkon op de eerste verdieping. Vandaar uit geniet je van het uitzicht over het Hamburgerplantsoen. Nieuwsgierig? Vanaf het speciaal geïnstalleerde plateau krijg je een voorproefje. Fiets er snel een langs.

Berlage-Hof doet mee aan Groningse Nieuwbouwdag

Zaterdag 12 september is het weer Groningse Nieuwbouwdag. Ook Berlage-Hof geeft dan acte de présence. Op de informatiemarkt in Woonforum Vesta kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over alle ins en outs van Parkwoningen en Terraswoningen. Kijk hier alvast voor de beschikbaarheid.


Een virtuele wandeling door de Hofwoning maken

Een Virtual Reality-rondleiding met 360 graden panorama’s van de woonkamer en keuken van een Hofwoning. Het kan met de gratis Pandomo VR-app. De app is nu vernieuwd en verbeterd.

Je kunt de app op drie manieren gebruiken:

- In een VR-bril; waarmee het beeld per oog gesplitst wordt voor 3D en diepte

- op touche mode: het beeld met je vinger bedienen en rondkijken

- Op bewegingsmode: rondkijken door je telefoon te bewegen

Gebruik de oculus rif, een speciale VR-bril met twee schermen. Makkelijker is om een eenvoudige viewer voor je smartphone te maken of te kopen.  

Hofwoning Woonkamer:

Hofwoning Keuken:


zie ook:
https://www.google.com/get/cardboard/ 

Berlage-Hof krijgt vorm

Berlage-Hof verandert langzaam maar zeker in een echte woonbuurt. In totaal 69 woningen hebben nu een eigenaar. Al 28 kopers wonen in hun nieuwe huis in de Korrewegwijk. Zeven andere kopers krijgen na de bouwvak de sleutel. 

Berlage-Hof actueel

  • 69 woningen verkocht
  • 28 kopers wonen al in Berlage-Hof
  • 7 woningen worden na de bouwvak opgeleverd
  • 16 woningen zijn in aanbouw en klaar voor de jaarwisseling
  • Binnenkort start de bouw van 11 Laanwoningen en 7 Hofwoningen

What's new: Parkwoningen

De Parkwoningen zijn pas recent in de verkoop en de ideale eengezinswoning voor stedelijke genieters. Een royaal huis met drie woonlagen op fietsafstand van het bruisende historisch hart van Groningen. Het ruime terras van de woning grenst direct aan het Hamburgerplantsoen. En zeg nou zelf: welke stadsbewoner droomt er niet van om de auto te kunnen parkeren voor het huis, op eigen terrein.

De Parkwoningen  zijn te koop vanaf € 242.000 vrij op naam.

Terraswoningen krijgen sedum-dak

De ruime Terraswoningen in Berlage-Hof mag je best groen noemen: elke eengezinswoning grenst aan de groene eco-zone, heeft een tuin en een royaal terras aan de groenstrook in de wijk. Daar komt nu nog een groen extraatje bij: een groen dak, beplant met sedum.

Een dak van sedum heeft veel voordelen. Op warme dagen isoleert het dak en blijft het enkele graden koeler in huis. Het dak heeft een langere levensduur dan een standaard hard dak: 40 jaar tegenover 15 jaar. En de beplanting heeft ook nog de ‘groene’ voordelen dat het de luchtkwaliteit in de nabije omgeving verbetert en aantrekkelijk is voor vogels en insecten.

Gezellige koffievisite tijdens Groningse Nieuwbouwdag

Het weer liet het afgelopen zaterdag een beetje afweten. Al snel maakte het prille ochtendzonnetje plaats voor regenbuien. Gelukkig lieten kopers van een woning in Berlage-Hof en geïnteresseerden het niet afweten. Zij maakten van de nood een deugd en schuilden samen onder het dakje van de koffiekar voor de regen. De ideale locatie om op een druilerige middag alvast gezellig kennis te maken met je toekomstige buren.

Kom zaterdag naar de Groningse Nieuwbouwdag in Berlage-Hof

Berlage-Hof is met de Terraswoningen, Hofwoningen en Parkwoningen goed vertegenwoordigd tijdens de Groningse Nieuwbouwdag van 13 juni. Laat je tussen 11.00 en 15.00 uur uitgebreid informeren bij de stand aan de Antillenstraat 2. Kom jij ook?

Het belooft een gezellige bedoening te worden, met picknicktafels, een ijscokar en een mobiele koffiekraam. Laat nu de zon maar komen.

Kijk de komende week regelmatig op de Facebook-pagina van Berlage-Hof voor het allerlaatste nieuws over de nieuwbouwdag. 

Eerste Parkwoningen onder optie

Rond de Groningse Nieuwsbouwdag van 17 april ging de inschrijving voor de Parkwoningen in Berlage-Hof van start. Inmiddels zijn de eerste woningen onder optie. Bij 70 procent verkochte Parkwoningen kan de bouw van start gaan. Interesse in een royale eengezinswoning zonder tuin, maar met een parkeerplaats op eigen terrein en flink terras dat grenst aan het plantsoen? Kijk hier  voor de actuele beschikbaarheid van de Parkwoningen. 

Veel belangstelling voor Parkwoningen tijdens Groningse Nieuwbouwdag

Op zaterdag 18 april werd alweer de derde Groningse Nieuwbouwdag gehouden. Ook Berlage-Hof gaf acte de présence tijdens dit evenement. In Vesta Woonforum trokken de nieuw in verkoop gekomen Parkwoningen volop belangstelling. 

Fundament gelegd voor nieuwe Laanwoningen

Goed nieuws! Alle Laanwoningen uit de derde fase zijn inmiddels verkocht, verkocht onder voorbehoud of onder optie. Belangstellenden kunnen zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Half april werd gestart met het heiwerk voor het nieuwe blok van 10 Laanwoningen.

Binnenkort weer nieuwe bouwactiviteit in Berlage-Hof

  • Fase 2 Laanwoningen 100% verkocht, de bouw is gestart
  • Fase 3 Laanwoningen 60% verkocht, start bouw half maart
  • Hofwoningen fase 3, start bouw half april

Eerste 11 Laanwoningen inmiddels opgeleverd en bewoond

De afgelopen weken werd er in de eerste Laanwoningen druk geklust, geverfd, uitgepakt en ingericht. Met de voorjaarsvakantie op komst, komt Berlage-Hof als piepjonge woonbuurt tot bloei.

Verkoop en informatie