Wonen Groningen

Jonge woonbuurt 
Berlage-Hof is een jonge woonbuurt in de groene zone van de Professorenbuurt in de Korrewegwijk, gebouwd door Ter Steege Bouw VastgoedJe woont er besloten en rustig aan de rand van het Hamburgerplantsoen. Toch is het bruisende stadshart van Groningen maar een klein eindje fietsen. 

Berlage 
De Korrewegwijk kenmerkt zich door luisterrijke straten, met diverse monumentale panden. De wijk is destijds gebouwd op basis van een stadsuitbreidingsplan van onder meer Hendrik Petrus Berlage (1856 – 1934).

De naam Berlage-Hof is een eerbetoon aan deze invloedrijke Nederlandse architect en stedenbouwkundige. Ook de bouwstijl van de woningen in Berlage-Hof verwijst naar de architectuur van weleer: rode baksteen, gevelversieringen, torentjes.

Groene wijk
Groen is als het ware de tweede natuur van de Korrewegwijk. Sfeervolle woonbuurtjes worden afgewisseld door ruim opgezette parken en plantsoenen, met veel speelvoorzieningen voor de kinderen. Op wandel- en fietsafstand bevinden zich winkels, scholen, kinderopvang, restaurantjes, het UMCG en ook Sportcentrum Kardinge.

Bereikbaarheid
Vanaf je eigen parkeerplek in Berlage-Hof zit je trouwens snel op de ring rond Groningen. Als gezegd: met de fiets ben je zo in het centrum. O ja, ook het Noorderplantsoen is snel bereikbaar. Je hoeft alleen de Korreweg maar af te fietsen. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het festival Noorderzon, elk jaar in augustus.

Berlage-hof in beeld
Fotoalbum
Bekijk meer »
Verkoop en informatie